">نکاتی که طراحان حرفه ای دکوراسیون آشپزخانه رعایت می کنند – گروه صنعتی آدلان

نکاتی که طراحان حرفه ای دکوراسیون آشپزخانه رعایت می کنند

نکاتی که طراحان حرفه ای دکوراسیون آشپزخانه رعایت می کنند

بیشترین زمان ساکنین خانه در آشپزخانه می‌گذرد و بیشترین تعامل اعضای خانواده در آشپزخانه است به همین دلیل آشپزخانه را به قلب خانه تشبیه کرده‌اند. آشپزخانه مرکز همه ی فعالیت‌های اصلی خانواده است؛ بنابراین در مورد طراحی دکوراسیون آشپزخانه باید به‌صورت حرفه‌ای عمل کنیم.

در ادامه ی این مقاله یازده نکته در طراحی مدرن و حرفه ای آشپزخانه را با هم مرور میکنیم.

1- طراحی اصولی کابینت در آشپزخانه

امروزه با رواج آشپزخانه‌های اپن طراحی آشپزخانه بستگی مستقیم به طراحی کابینت دارد. مهم‌ترین وظیفه ی کابینت‌ها جاگذاری وسایل متنوع و گوناگون آشپزخانه است. در کابینت‌ها از سطل زباله تا حبوبات و خریدهای سوپر مارکتی قرار داده می‌شوند.

همچنان که جانمایی و چیدمان طراحی کابینت آشپزخانه اهمیت دارد، استفاده ی مناسب از فضاهای داخلی کابینت نیز مهم است.

استفاده از اکسسوری های آدلان در چیدمان قفسه‌های کابینت راه‌حلی مدرن و کاربردی است.

پر نکردن بدنه‌های آشپزخانه از کابینت باعث می‌شود فضای آشپزخانه جذاب‌تر به نظر برسد. بدنه‌های پر از کابینت آشپزخانه را بیشتر شبیه انبار می‌کند.

تجهیزات کابینت آدلان بهترین گزینه برای متناسب کردن فضاهای داخلی کابینت است. استفاده از اکسسوری های کابینت آدلان سبب کاهش فضاهای کابینت در بدنه‌های آشپزخانه می‌شود و آشپزخانه جذاب‌تر به نظر می‌رسد.

2- حفظ تعادل در مدرن بودن

استفاده از وسایل و تجهیزات مدرن، صفحه‌های براق و وسایل تمام الکترونیکی در آشپزخانه در حد متعادل آشپزخانه را جذاب نمایش می‌دهد.

هنگامی‌که پیروی از مدِ روز در حد متعادل نباشد آشپزخانه شبیه به فضایی نمایشگاهی می‌شود.

وسایل جانبی نباید بیش از حد باشد تا تبدیل به کانون و مرکز توجه نشوند.

کابینت و بدنه‌ها از کانونی‌ترین موضوعات آشپزخانه است که باید در مرکز توجه کاربر و بیننده در آشپزخانه باشد.

 3- هندسه ی آشپزخانه تعیین‌کننده است.

متناسب بودن ابعاد آشپزخانه و شکل و فرم آشپزخانه از عوامل اصلی در طراحی آشپزخانه است.

نما و چیدمان کابینت و شکل‌گیری مثلث طلایی آشپزخانه بستگی مستقیم به مشخصات و شکل فیزیکی آشپزخانه دارد.

آشپزخانه‌های L شکل، u شکل یا راهرو مانند جانمایی های متفاوتی از وسایل در آشپزخانه دارند. اصلی‌ترین عامل در طراحی و چیدمان کابینت آشپزخانه جانمایی وسایل اصلی (اجاق‌گاز، یخچال، سینک) در بدنه‌های آشپزخانه است.

4- نور را تنظیم کنید.

تنظیم نور در طراحی مدرن از مهم‌ترین نکته‌ها در طراحی مدرن آشپزخانه است.

در طراحی مدرن، نور به دو نوع، طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شود.

منبع نور طبیعی خورشید است که از طریق پنجره یا فضاهایی نیمه باز مانند تراس به آشپزخانه می‌رسد.

منابع نور مصنوعی، انواع لامپ‌ها در شکل‌ها و تابش‌های مختلف است.

تنها منبع نور در شب برای آشپزخانه نور مصنوعی است که باید به مهم‌ترین نقاط بتابد.

نورهای نقطه‌ای از گزینه‌های عالی برای روشن کردن فضاها در آشپزخانه است.

زاویه تابش نور و فاصله منبع نور مصنوعی از کابینت نیز در کنترل سایه اندازی مهم است.

تأمین نور کافی و مناسب در محل یخچال، سینک و اجاق‌گاز ضرورت دارد.

نور طبیعی اگر به‌اندازه کافی آشپزخانه را روشن می‌کند بهترین گزینه برای تأمین روشنایی آشپزخانه است و نیازی به منبع نوری مصنوعی نیست.

5- انتخاب بهترین مثلث طلایی

چیدمان کاربردی مثلث طلایی آشپزخانه نقطه شروع مناسبی در طراحی حرفه‌ای دکوراسیون آشپزخانه است.

در چیدمان وسایل آشپزخانه نحوه ی دسترسی به وسایل و ترافیک استفاده از آنها را در نظر بگیرید. مثلا یخچال که د رطول روز بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد باید در جایی از مثلث کاری آشپزخانه قرار گیرید که رفت و آمد کمی انجام می شود.

6- رعایت ایمنی در چیدمان وسایل آشپزخانه

قرار ندادن اجاق گاز در کنار یا زیر پنجره نیز باید رعایت شود تا هنگام روشن بودن شعله اجاق گاز در معرض خاموش بودن قرار نگیرد.

قرار نداشتن هیچ گونه سیم برق در نزدیکی اجاق گاز نیز باید رعایت شود.

رعایت استاندارهای ایمنی و فاصله های ایمنی ارجحیت بر زیبایی آشپزخانه دارد در واقع آشپزخانه ای طراحی مدرن و اصولی دارد که د رآن اصول و استانداردهای ایمنی رعایت شده باشد.

7- هوای با کیفیت در آشپزخانه ایجاد کنید

ایجاد تهویه مناسب در آشپزخانه ارتباط مستقیم به طبخ غذای مناسب دارد.

بنابراین انرژی ما انسان‌ها از غذایی که می‌خوریم تأمین می‌شود و در واقع غذای ما مهم‌ترین نقش را در سلامتی ما ایفا می‌کند.

در شهرهای بزرگ که هوای بیرون آلوده است نصب دستگاه های تهویه مناسب برای آشپزخانه اهمیت بیشتری دارد زیرا برای تهویه نمی توان از پنجره برای تهویه هوای آشپزخانه استفاده کرد.

انتخاب هود مناسب با فضا و ظرفیت مورد نیاز آشپزخانه بهترین راهکار برای تهویه آشپزخانه است.

8- طراحی مناسب پریز های برق و اجاق گاز

قبل از ساخت متناسب با نیازهای خود تعداد پریز های مناسب و مورد نیاز خود را جانمایی کنید تا بعدا ناچار به سیم کشی روکار نشویم که هم ایمنی و هم ظاهرا مناسبی ندارد. قبل از ساخت همیشه تعداد وسایل برقی خود را محاسبه کنید بر اساس آن تعداد پریز مورد نیاز خود را تعبیه کنید.

جانمایی مناسب اجاق گاز نیز مهم است زیرا اگر بعدها اجاق گاز را جابجا کنید باید از شیلنگ های طولانی استفاده کنید که غیر ایمن است و باعث زشتی ظاهری کابینت و آشپزخانه می شود.

9- بیشترین فضای ممکن را در آشپزخانه استفاده کنید

استفاده از وسایلی که دارای شکل هندسی منظم هستند بهترین گزینه برای دکوراسیون و طراحی در آشپزخانه است.

وسایلی که شکل‌های منظم و هندسه ی متناسب دارند در کنار یکدیگر به راحتی قرار می‌گیرند و در حین کاربرد نیز به راحتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

طراحی کابینت به صورت منظم و با شکل‌های مکعبی دارای نظم دارای کارکرد و زیبایی بهتر و کاربردی است.

10- سطوح و بدنه‌های کابینت را متناسب طراحی کنید.

خطوط و طراحی بدنه کابینت آشپزخانه را متناسب با روحیات اعضای خانواده طراحی کنید. خطوط دارای تأثیر روان‌شناسی هستند و بهتر است متناسب با روحیات خانواده از خطوط استفاده کرد.

خطوط تیز گوشه از نظر روان‌شناسی خشن محسوب می‌شوند اما خطوط و هندسه‌های متناسب مربع مستطیل با زاویه قائمه نشان دهنده ی نظم و تعادل در طراحی است. هم‌چنین خطوط منحنی و گرد شکل‌های نرم و منعطف و القا کنندهٔ نرمش و آرامش هستند.

میان خطوط استفاده شده در طراحی آشپزخانه و وسایل و تجهیزات آشپزخانه باید تناسب و تعادل وجود داشته باشد.

برای امور آشپزی و پخت‌وپز نیز باید در روی کانتر و سطوح کابینت آشپزخانه فضاهایی را پیش‌بینی کنیم. سطح‌هایی برای آماده‌سازی مواد اولیه برای پخت و پز یا خشک کردن ظروف شسته شده فضای آشپزخانه را برای کاربر کاربردی و دلپذیر می‌کند.

11- تأثیر رنگ‌ها در طراحی حرفه‌ای دکوراسیون آشپزخانه

رنگ شاخص‌ترین نمود طراحی در فضای آشپزخانه است. رنگ قدرتمندترین عنصر در طراحی آشپزخانه است.

با رنگ‌های سبز و آبی به‌راحتی می‌توان آشپزخانه‌ای متمایز و دلپذیر داشت.

برای آشپزخانه‌ای گرم و جذاب رنگ‌های قرمز، زرد و نارنجی بهترین گزینه است.

رنگ‌های آبی، سبز و بنفش بهترین گزینه برای ایجاد و القای احساس آرامش در فضای آشپزخانه است.

رنگ وسایل و تجهیزات اصلی آشپزخانه را به‌راحتی قابل تغییر نیستند و رنگ ثابت هستند مثلاً رنگ بدنه‌های کابینت قابل تغییر نیستند و مستلزم صرف هزینه و زمان زیادی هستند. اما وسایلی مانند پرده یا میز غذاخوری راحت‌تر قابل تغییر هستند، این رنگ‌ها فرعی هستند.

بنابراین در انتخاب وسایلی که ثابت هستند رنگ‌های اصلی را انتخاب کنید و با توجه به آنها از طیف رنگ‌های متناسب را انتخاب کنید با یک جستجوی ساده در اینترنت می‌توانید چرخه ی رنگ را بیابید و بر اساس آن رنگ‌های نزدیک به هم را انتخاب کنید.

درباره این مطلب دیدگاهی ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Close
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping